Be careful what you wish for

Meertje in het maanlicht

meertje in het maanlicht
meertje in het maanlicht

Op een vroege ochtend keek ik naar buiten, van 5 hoog in ons appartement en zag een meer in het maanlicht, in een magisch klein natuurgebiedje (compleet met draak (een graafmachine ;-)), in de ochtendnevel. En nee, ik droomde niet. Ik realiseerde me: wauw, ik heb mijn meer in het maanlicht, in een natuurgebied, in mijn “achtertuin” gecreëerd. Een wens die ik al jaren heb, vandaag zomaar bezorgd door het Universum!

(En oké, vermoedelijk was ik niet helemaal duidelijk naar het Universum: dat ik dat meer in het maanlicht eigenlijk in de achtertuin van onze eigen fantastische luxe en mooie boerderij had gewild…dat was ik vergeten 😉 Of misschien durf ik tdòch nog niet (helemaal) te geloven dat dat meer bij die boerderij, met cursusruimtes, werkruimte aan huis, in de natuur er voor ons ook zomaar kan komen.

Bestellen bij het Universum

Sinds een jaar of 10 heb ik me verdiept in – (eerlijk gezegd, met tussenpozen J) –  “The Law of Attraction” oftewel de Wet van Aantrekking.

Als visionair, dromer, idealist en magie- en gelukszoeker was ik geboeid door de opkomst van “The Secret” en las ik met plezier boeken als “Bestellingen aan het Universum”  van Bärbel Mohr, “Kunst van Leven” van Barbara Borecka. Boeken die op een fijne en soms speelse manier omgingen met het principe, dat als je maar de juiste golflengte wist te pakken, je alles naar je toe kon halen wat je maar wilde. Het was een soort spel wat ik speelde met het Universum, vaak samen met mijn zus. Zo’n spel van: Nou, laat maar zien wat je kan dan 😉

visiebord
visiebord

Mijn visiebord – wat ik toen al maakte – stond vol met dingen die ik graag wildeontvangen: bijvoorbeeld een leuke levenspartner, een gloednieuwe aqua kleurige Peugeot 106 en nog een heleboel dingen. Compleet mèt achterliggende intentie – namelijk onvoorwaardelijke liefde (bij de partner) en vrijheid (bij de Peugeot). Mijn zus en ik oefenden met bijvoorbeeld het moeiteloos vinden van een parkeerplaats en dankten het Universum uitbundig als we geld vonden op straat, al was het maar een stuiver. Het was een superleuk spel, we genoten en hadden lol om onze wensen en af en toe kwamen onze bestellingen daadwerkelijk aan.

Energie

En toch nam het leven, het serieuze leven, zoals we geleerd hadden dat we hoorden te leiden als volwassen vrouwen, weer snel bezit van ons. En we hielden op met bestellen en gingen verder met ons leven en het werken aan onze problemen. Af en toe wensten we nog wel eens wat, maar we mopperden ook weer hard als we geen parkeerplaats konden vinden of als het regende… En tòch, er was iets in mij veranderd, want ik was geboeid door iets wat ik “energie” noem, iets waarvan ik op een diep niveau “wist” dat alles daaruit bestaat. Ik werd me steeds bewuster van mijn eigen energie en hoe die van invloed was op wat ik deed en zei. En op de energie van anderen, wat die met mij deed en met anderen. Ik was me vaak vooral bewust van een schaarste aan energie. In de tijd dat ik een burnout kreeg, voelde ik me vooral leeggezogen qua energie, had er altijd een gebrek aan, althans voor mij voelde dat zo. En ik voelde gebrek aan liefde en vaak ook gebrek aan geld…

Je gedachten kiezen

Jaren gingen voorbij, jaren van veel zelfonderzoek, werken aan van alles en nog wat. Hard werken ook: om in mijn bestaan te voorzien, een partner te vinden, een huis te vinden, wéér een studie te doen… want ik wás er nog lang niet. En het voelde eigenlijk nooit goed. Ik voelde diep van binnen dat het niet klopte, dat harde werken, zoveel moeite en nooit klaar zijn – dus nooit eens “goed genoeg” zijn. Ik voelde dat daar iets anders onder zat, maar ik snapte nog niet helemaal wat.

Volg je droom
Volg je droom

Op een dag kwam ik “toevallig” weer in aanraking met The Law of Attraction en deze keer las ik de boeken totaal anders… Ik begréép het ineens, en het resoneerde aan alle kanten met me. En ik zag wens na wens vervuld worden, het leven werd al lichter en moeitelozer…blijer en stukken minder angstig. Wat een vrijheid! Want ik kon tenslotte zelf kiezen wat ik wilde denken – zelfs onder de slechtste omstandigheden. Ik kon ervoor kiezen om geen nare berichten te lezen en om altijd hoopvol te denken over dingen in mijn leven. Om te geloven in wonderen – die gebeuren tenslotte elke dag! Om niet te mopperen, maar te lachen om die parkeerplaats (die wonderlijk genoeg er ècht 99% van de keren echt is). En de  energie in en om mij heen veranderde in razend tempo, van zwaar en soms uitzichtloos naar licht en vrolijk, naar genieten en dankbaarheid.

Elke dag afstemmen

Het is een gewoonte inmiddels om de dag te beginnen met een meditatie. Met ademen, alleen maar ademen en zelfs dat laten gebeuren. Landen in het nu, niets hoeven, alleen maar zijn en ruimte geven voor alles wat zich aandient. Mezelf helemaal voelen en voelen dat ik al helemaal goed ben, gewoon zoals ik ben, dat alles er al is en dat alles goed is. Dat ik deel uit maak, van die hele grote energie om me heen, dat prachtige veld van oneindige mogelijkheden, het veld van wonderen en magie. Dan kan ik moeiteloos voelen hoe dankbaar ik ben met alles in mijn leven – en dus zéker met mijn maanlichtmeer in de achtertuin van 5 hoog (want het zag er magisch uit in het maanlicht, echt prachtig!). En mijn wensen en verlangens voor mijn leven steeds heel helder voor ogen hebben, mijn intenties, persoonlijk en met mijn bedrijf. Afstemmen op de energie van een overvloedig Universum, waar ik deel van uitmaak, dus die ook in mezelf is. De energie van wat mij vreugde, tevredenheid en rust geeft in dit moment (en elk volgend moment), de energie van moeiteloosheid.

Ik word er steeds beter in en krijg er steeds meer rust en vertrouwen in en steeds meer vreugde…

Be careful what you wish for – je kan het zomaar krijgen. Want wensen kun je leren!